itsjustaman.blogg.se

2020-11-08
14:42:00

När man har mer tid än vanligt....

 Att många av oss har mer fritid än vanligt kanske inte är så konstigt just nu när många av de sakerna du gör inte är möjligt. För egen del så brukade jag jobba de flesta helger på mitt extrajobb men nu när det varit inställt så har jag likt andra mer fritid på helgerna.
 
Helgerna kan se väldigt olika ut från person till person men för egen del har jag försökt att lägga ner mer tid på saker som jag skjutit upp eller bara inte prioriterat. Överlag har jag börjat läsa mer sedan pandemin började till den punkt där jag läser dagligen ett par sidor och är nu halvvägs på bok nr 4 (tidigare kunde det ligga på 1 bok per år).
 
Just tidigare idag (8/11) så bestämde jag mig för en punkt som jag tidigare tänkt göra via jobb (en bekostad utbildning) nämligen att börja lära mig mer om Microsoft Excel (ett kalkylprogram för er som inte är inne i sådant).
 
Både privat och på gamla jobb/utbildningar så har det alltid varit Word & powerpoint men aldrig Excel då den alltid känns krånlig och avancerad. Jag kände imorse att nu jäklar får jag dra nytta av den här extratiden medan jag kan, så jag gick helt enkelt in på Youtube och slog in guider på det. Ca 30 min  senare så lärde jag mig småsaker som jag kunde ha lärt mig flera år sedan och underlättat rätt mycket!
 
Just att ta vara på tiden är lättare sagt än gjort och på ett sätt är det lite tråkigt att det behövdes en pandemi för egen del innan jag proriterade detta men det kan man säga om rätt mycket.
Det jag vill försöka säga är just det att börja reflektera kring saker som du kanske skjutit upp och kanske skall börja ta tag i medans det finns mer tid till det.
Det kan vara allt möjligt från att läsa mer eller den där dagliga promenaden som du länge sagt: "Nästa måndag minsann!". För så fort du börjar med det och har gjort det så kommer du att känna en glädje och endorfiner över att ha gjort något som kan gynna dig. 
 
För att utföra något som gynnar dig är väl inte fel?
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: