itsjustaman.blogg.se

2020-04-24
11:42:00

200424

Ett av mina mål för det är året är att generellt läsa mer. Innan kunde jag köpa kanske 1-3 böcker som kunde vara liggandes hur länge som helst innan jag ens öppnade dem. "Tänkte i slutet av 2019, fan det är ju slöseri med pengar att göra så!".
Visserligen har jag haft perioder där jag verkligen fokuserat på läsandet och tanken slog mig, det kändes skönt att läsa! Den känslan ville jag uppleva igen.
 
Då bestämde jag att jag skulle läsa 10 sid varje dag, antingen från en fysisk bok eller från en e-bok. Missade jag en dag så skulle jag läsa ikapp det dagen efter.
Igår så läste jag färdigt min första bok för året, en bok som heter "Cant hur me" av David Goggins.
 
 
Han är en fd marinsoldat i USA som  verkligen haft många odds mot sig från barndom tills boken slutar sent 2018. Det finns väldigt mycket bra i boken att ta med sig och jag rekommenderar verkligen att läsa den. Något jag tar med mig från den är något som många kan känna igen, nämligen hur människor automatisk väljer en enklare väg när de ställs inför något obekvämt istället för att ta sig an det. Det kallar han för "The Path of least resistance VS The Path of most resistance" och kortfattat så menar han att ju fler gånger du medvetet ställer dig inför något som är obekvämt ju bättre blir du på att hantera de situationerna och med tiden kommer de inte att kännas lika obekvämt. Tar med mig enormt mycket av den här boken och tycker verkligen ni ska lägga till den i er läsa hög. Avslutar med ett youtubeklipp där han lite sammanfattar det han skriver om i boken:
 
https://www.youtube.com/watch?v=50XxKdBQHqY
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: